OZNACZENIA

Kod kreskowy
5903317213055
PKWiU
10.89.19.0
LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Minimum logistyczne
1 szt.
OPIS

Ekologiczna mieszanka do przygotowania brownie.

Ilość porcji- 15

SKŁADNIKI
cukier kokosowy* (37%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, kakao w proszku* (9%), skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kropelki z czekolady* (7%) (cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu))  (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni bez termoobiegu. Niewielką tortownicę lub formę do pieczenia (np.. 20cm x 20 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub natłuść i posyp mąką. Do głębokiej miski wlej ok. 13 łyżek oleju i 100 ml wody. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Wylóż masę na blachę. Włóż do piekarnika na środkowy poziom i piecz około 20-25 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1818 kJ/ 436 kcal
Tłuszcz: 25,0 g;
w tym kwasy nasycone: 3,0 g;
Węglowodany: 46,0 g;
w tym cukry: 24,0 g;
Błonnik: 2,4 g;
Białko: 4,4 g;
Sól: 0,3 g.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.