Mixit do kieszeni chrupiąca Mieszanka Leśna 20g
Chrupiące, pełne smaku aromatu i witamin suszone mrozem "owoce leśne" mieszanka liofilizowanych plasterków truskawek i całych owoców malin, jeżyn i czarnych porzeczek - zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków, wypieków i deserów. Doskonale sprawdzą się również jako dodatek smakowy i dekoracyjny przy produkcji pralin i tabliczek czekolady. Seria owoców liofilizowanych zapakowanych w małe opakowania, idealne do schrupania na raz. Seria stworzona z myślą o Tobie, żebyś mógł mieć zdrową przekąskę zawsze pod ręką.
Owoce liofilizowane charakteryzują się długim okresem przydatności do spożycia, a co najważniejsze dostarczają prawie tyle samo witamin i składników odżywczych co świeże owoce. Stanowią idealny dodatek do śniadania, deseru, kolacji, wypieków oraz jako dekoracja słodkich wyrobów. Doskonale pasują do jogurtu czy płatków śniadaniowych, świetnie sprawdzą się również w podróży.
Liofilizacja to proces suszenia poprzez wymrożenie wody z produktu, z zachowaniem od 90 do 97% naturalnie występujących w produkcie składników odżywczych; jest to sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych bez zastosowania dodatków spożywczych w tym substancji konserwujących.
Owoce liofilizowane charakteryzują się:
wysoką wartością odżywczą
intensywnym smakiem, aromatem oraz barwą
idealnie chrupiącą konsystencją
długim terminem przydatności do spożycia
wysoką zdolnością do pochłaniania wody
Owoce liofilizowane idealnie sprawdzą się jako:
zdrowa przekąska
dodatek do posiłków
dodatek do wypieków
dodatek do deserów
dodatek dekoracyjny do czekolady
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem wilgoci i obcych zapachów; owoce liofilizowane charakteryzują się wysoką higroskopijnością, dlatego należy przechowywać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: maliny liofilizowane (27%), truskawki liofilizowane (26%), czarne porzeczki liofilizowane (26%), jeżyny liofilizowane (21%); może zawierać śladowe ilości mleka, glutenu, orzechów, orzeszków ziemnych oraz soi.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1036/247 kJ/kcal |
Tłuszcz | 3.1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.1 g |
Węglowodany | 38.0 g |
w tym cukry | 38.0 g |
Białko | 7.5 g |
Błonnik | 25.0 g |
Sól | 0.01 g |