Orzechownia Naturelka, miazga laskowo-kakaowa

Oznaczenia
Kod kreskowy
5903268059139
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Opis

Naturelka – miazga laskowo-kakaowa 200 g

Aromat orzechów lakowych i smak najwyższej jakości kakao. Czy może być coś lepszego? Tak! Jeżeli zamiast cukru dodamy do tego najbardziej dojrzałe i słodkie daktyle, które są prawdziwą bombą błonnika i witamin. To najlepsza alternatywa słodkich kremów i past które kochają wszystkie dzieci. Domowe naleśniki nigdy nie były tak pyszne jak te z naszą czekoladową NATURELKĄ. To smak który w niewyjaśnionych okolicznościach znika najszybciej z Waszych słoiczków. Może dlatego, że przed TV wyjadany prosto ze słoiczka jest wprost idealny?

Pojemność: 200 g

Składniki: orzechy laskowe, kakao, daktyle, olej kokosowy rafinowany

Termin przydatności do spożycia: 3 miesięcy od daty produkcji

Kraj pochodzenia orzechów: Turcja, Gruzja

 

Orzechy laskowe to najbardziej popularne orzechy w naszej strefie klimatycznej. Są uwielbiane przez sportowców ponieważ dają mnóstwo energii i są wyjątkowo pożywne (625 kcal w 100g). Często wykorzystywane są do produkcji słodyczy, stając się składnikiem czekolad czy batonów a w naszym kuchennym  zaciszu stają się dodatkiem do ciast oraz deserów. Stanowią istotny element muesli i granoli. Zawierają w sobie ogrom pożytecznych składników odżywczych takich jak:  białka, lipidy czy błonnik oraz minerały – żelazo, wapń, potas, fosfor, cynk jak również retinol. Są prawdziwą skarbnicą kwasu foliowego (witamina B9) oraz  witaminy E, dzięki czemu są zalecane w diecie przyszłych mam. Nie należy zapominać o ich właściwościach przeciwmiażdżycowych wynikających z obecności nienasyconych kwasów tłuszczowych obniżających poziom złego cholesterolu LDL i podnoszących poziom korzystnej dla naszego zdrowia frakcji HDL. Orzechy laskowe stanowią również bogate źródło witaminy B1 wspierającej gojenie się ran i układ nerwowy.

Kolejny składnik naszej NATURELKI, to kakao. Składa się ono głównie z tłuszczy (od 50 do 57% suchej masy). Przede wszystkim są to: kwas stearynowy, palmitynowy i jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera także związki sterolowe oraz błonnik. Najsłynniejszym składnikiem, który uznawany jest za jeden z ważniejszych profitów spożywania czekolady, jest magnez. Jest także skarbnicą białka, węglowodanów, witamin z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6 i B9), witaminy D, E i K oraz pierwiastków: cynku, fosforu, potasu, sodu, wapnia, żelaza i oczywiście wcześniej wspomnianego magnezu.

Nie można zapomnieć o naszym ulubionym zamienniku cukru jakim są daktyle. <3 Są niezwykle bogate w błonnik, liczne witaminy (zwłaszcza w witaminę D3), związki mineralne (szczególnie potas), a także przeciwutleniacze i salicylany, które działają jak aspiryna. Zawierają cukry proste, które są idealnym źródłem energii podczas intensywnego wysiłku, a ponadto uzupełnią niedobór glikogenu oraz potasu w organizmie. Poza tym daktyle zapobiegną miażdżycy, złagodzą objawy menopauzy i pomogą uporać się z zaparciami.

Połączenie tych wszystkich wspaniałych składników daje MIAZGĘ, której się nie oprzesz! Idealna dla czekoladoholików!

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna 2678 kJ / 648 kcal
Tłuszcz 58,85 g
W tym kw. tłuszcz. nasyc. 8,97 g
Węglowodany 8,8 g
W tym cukry 8,6 g
Błonnik 7,93 g
Białko 16,9 g
Sól 0,18 g


Termin przydatności deklarowany przez producenta to 3 miesiące.

© SolEx B2B